Rólunk

 

A gyermekközpont „Bagoly Kuckó” nevet kapta. Megalakult 2012.szeptember 17-én. 
Alakulásunkat a  magyarkanizsai Regionális Szakmai Pedagógus-továbbképző Központnak, valamint a Jovan Jovanovic Zmaj Általános Iskolának köszönhejtük, ugyanis ők karolták fel szervezetünket.

A célunk, hogy a gyermekeket kiragadjuk a monoton mindennapokból és játékosan, tanulva foglalkozzunk velük. Minden óránakkülön jelleget adunk, valamint felosztottunk az időnket tanulási, játékos és kézműves foglalkozásokra. Számunkra nagyon fontos a szülővel való megfelelő együttműködés, ezért több alkalommal rendezünk olyan programokat, amibe a szülők is be tudnak kapcsolódni.

Az oktatás során amit a gyermekeknek magukkal kellene hozni: egy üzenő füzet (melybe a szülőket értesíthetjük az aktualitásokról), egy gyakorlófüzet és természetesen íróeszköz. Ezen felül magukkal kellene hozniuk az előre megbeszélt tantárgyak tankönyvét.
A szülőt semmilyen anyagi kiadás nem terheli, erről a gyermekközpont gondoskodik.

A foglalkozásra jelentkező gyerekeket két korosztály szerint osztottuk fel: 1. – 3. és 4. – 6. Ez által könnyebben tudunk velük foglalkozni. Az 1. – 3. osztályos tanulókat vasárnaponként reggel 10:00 – 12:00 óráig foglalkoztatjuk, míg a nagyobbakat szombatonként 17:00 – 19:00 óráig.

A foglalkozásokat a magyarkanizsai Regionális Szakmai Pedagógus-továbbképző Központon belül, a Művelődési Ház épületében fogjuk megtartani, amit a Varjú Potrebić Tatjanának, a központ elnökének köszönhetünk. A nyíltnapjaink alkalmával megközelítőleg 70 gyermekkel fogunk foglalkozni. Ezen események pedig a Jovan Jovanovic Zmaj Általános Iskola épületében  (Iskola tér 1.) kerülnek megrendezésre, Juhász Márta igazgatónő jóvoltából..